05.06

На Запорізькому Автомобілебудівному Заводі розпочато виробництво шкільних автобусів

Запорізький Автомобілебудівний Завод, що входить до структури Української Автомобільної Корпорації, 05 червня 2020 року розпочав виробництво нового автобуса. Відтепер, українськими закладам середньої освіти доступна модифікація автобусу малого класу «Шкільний».
Український виробник автобусної техніки, Запорізький Автомобілебудівний Завод, виводить на ринок нову модель автобусу, яка зможе задовольнити потреби українських шкіл з перевезення учнів та супроводжуючих осіб. Новинка від ЗАЗ, автобус малого класу із заводським індексом ЗАЗ А08А2В, являє собою модифікацію, яка в повній мірі відповідає вимогам, що ставляться перед технікою такого типу.
Шкільний автобус розроблено на базі моделі приміського автобуса ЗАЗ А08, який встиг успішно себе зарекомендувати як на українському, так і на польському ринку автоперевезень. Завдяки конструктивним рішенням, а також технічній складовій, нова модель здатна забезпечити комфортне перевезення пасажирів, і відповідає всім вимогам стандарту ДСТУ 7013:2009.

Автобус, з габаритними розмірами 7760х2420х3050 мм (Д/Ш/В), комфортний в експлуатації, оснащений дизельним 4-циліндровим двигуном Weichai (WP3NQ140E50) об'ємом 3 л та потужністю 135 к.с з турбонаддувом, відповідає екологічному стандарту Євро-5 і агрегатується п’ятиступеневою механічною коробкою перемикання передач. Салон розрахований на перевезення винятково пасажирів, що сидять, та обладнаний пасажирськими сидіннями, що призначені для школярів молодших, середніх та старших класів, а також місцями для супроводжуючих осіб. Загальна ж кількість місць дозволяє перевозити 30 осіб.
Пасажирські сидіння, що призначені для школярів молодших, середніх та старших класів, обладнані двоточковими іннерційними ременями безпеки, з підлокітниками. Сидіння для школярів молодших класів розташовані в передній частині автобуса перед сидіннями для школярів середніх та старших класів.
В салоні наявні два місця для супроводжуючих осіб, обладнані триточковими інерційними ременями безпеки, з підлокітниками. Одне з них розташоване в передній частині пасажирського салону, а друге – в задній частині. Розташування сидінь дозволяє супровідним особам здійснювати нагляд за школярами під час руху автобусу.
Під сидіннями для школярів розташовані сітки для шкільних портфелів (ранців, рюкзаків тощо), при цьому для ніг пасажирів залишається достатньо місця. Додаткові місця для ранців є також в передній частині салону.
В якості стандартного обладнання встановлено автономний обігрівач, а в якості опції доступний кондиціонер салону. 

Подробиці і деталі про новинку можна дізнатися на сайті umgukravto.com.ua та по телефону: 0800 339 129 (дзвінки на території України безкоштовні).
АФ «Юніверсал Моторз Груп» - структурний підрозділ Корпорації «УКРАВТО» та офіційний дистриб’ютор комерційної техніки Запорізького Автомобілебудівного Заводу, що здійснює реалізацію автобусів та комерційної техніки.